Deze website maakt gebruik van cookies, met als doel het goed functioneren van de website en het verzamelen van anonieme statistische gegevens. Meer informatie in de Privacy Voorwaarden.

Deze melding verbergen

Wil je model worden of aan de slag als (semi-)acteur of (edel)figurant? Bij castingbureau moederannecasting zijn we altijd op zoek naar nieuwe gezichten voor fotografie, commercials, bedrijfsfilm en speelfilms. We zoeken mensen tussen de 0 en 100 jaar. Meld jezelf of je kind vandaag nog aan. Inschrijven kan alleen via deze website.

Nieuw talent voor fotografie, commercials en films

Modellen, acteurs, semi-acteurs, edelfiguranten, figuranten – moederannecasting zoekt nieuw talent van alle leeftijden voor verschillende opdrachten. We onderscheiden vier castinggroepen:

  • Kinderen van 3 maanden tot en met 3 jaar. Voor deze groep hebben we regelmatig interessante opdrachten. Schrijf je kind hier in. 
  • Kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Met 35 jaar ervaring in casting zijn we voor veel fotografen en regisseurs hét castingbureau voor kinderen in deze leeftijdsgroep. Meld je kind hier aan. 
  • Acteurs. Heb je een afgeronde acteeropleiding? Heb je acteerworkshops gevolgd? Of beschik je over een cv met veel ervaring als acteur? Schrijf je in als acteur.
  • Volwassenen (18 jaar en ouder). Ook als je geen ervaring of opleiding als acteur hebt, kun je je aanmelden bij ons castingbureau. Wil je model worden? Of aan de slag als semi-acteur, figurant of edelfigurant? Je kunt jezelf online inschrijven.

Tip: lees voordat je je inschrijft eerst onze algemene voorwaarden goed door.

Inschrijven bij moederannecasting is een betrouwbare keuze

Als toekomstig model, acteur of figurant, wil je je natuurlijk wel inschrijven bij een betrouwbaar en gerenommeerd castingbureau. Bij moederannecasting bemiddelen we al ruim 35 jaar tussen opdrachtgevers, acteurs en modellen. Maar liefst 8000 modellen en acteurs tussen de 0 en 100 jaar staan bij ons ingeschreven. Ons team cast elke dag mannen, vrouwen en kinderen voor fotografie, commercials en (bedrijf)films. Daarnaast zijn er diverse trendy modemerken die via ons modellen boeken.

Waarvoor kan moederannecasting je inzetten?

Vanaf het moment dat we je foto’s in ons castingbestand en/of modellenportfolio hebben opgenomen en je uiterlijke kenmerken, adresgegevens, telefoonnummers etc. hebben geregistreerd, kunnen we je oproepen als acteur, model, semi-acteur of (edel)figurant. Hoe gaat dat in zijn werk?

Fotografie: als fotomodel aan de slag

Ons castingteam kan je bellen om te melden dat onze klant een ‘optie’ op je neemt. De klant wil daarmee zeker zijn dat je op een bepaalde datum als model beschikbaar bent. Ook wil de klant horen of je graag voor deze opdracht wilt werken. Goed om te weten:

  • We geven altijd aan je door of de optie wel of geen definitieve boeking wordt.
  • Houd er rekening mee dat een optie niet altijd wordt omgezet in een boeking. Al het geregel en het verzetten van afspraken is dan helaas voor niets geweest.
  • Het komt regelmatig voor dat een opdracht direct de volgende dag of een aantal dagen later plaatsvindt. Wees je daarvan bewust als je model of acteur wilt worden.

Casting voor commercials, bedrijfs- en speelfilms

Voordat je in een commercial, speelfilm of bedrijfsfilm kunt meespelen, moet je een casting doen. Ons castingteam roept je dan samen met andere acteurs en modellen op voor een videoscreentest, de casting genoemd. Goed om te weten:

  • Je krijgt geen vergoeding voor een casting. 
  • Als je op de casting verschijnt, ga je akkoord met de voorgestelde verdiensten voor de draaidag(en), buy-out en andere afspraken. Voor deze verdiensten stellen we een contract op.
  • Als wij te horen krijgen wie de opdracht definitief krijgt, berichten wij iedereen hierover.
Website vormgeving en bouw door Zuurstof - Bureau voor marketing en communicatie - Amsterdam